Jiří Skřivan

elektrotechnik, podnikatel

Kdo jsem

V Zelenči žiji od narození a jsem velký patriot. Kořeny naší rodiny jsou s touto obcí svázány už 150 let a velmi mě těší, že i mé dvě dcery a jejich partneři zůstali Zelenči věrní a vychovávají tu naše tři vnoučata. 

Studia, profese a zájmy

Vyučil jsem se v oboru elektrotechniky a celý můj profesní život se kolem elektřiny točí. Po ukončení školy jsem 11 let pracoval jako technik údržby NC strojů, později i ve vedoucí pozici. V roce 1990 jsem se rozhodl osamostatnit a začal jsem v oboru elektrotechniky podnikat. Před 12 lety jsem získal osvědčení pro práci revizního technika. V posledních letech zároveň vykonávám i funkci zastupitele obce Zeleneč. 

Svůj čas věnuji nejen práci a rodině, ale i rozličným koníčkům, například kynologii, motorismu, lyžování a mám také slabost pro swingovou hudbu.

Já a Zeleneč

Zeleneč je s mou osobou natolik spjatý, že si nedovedu představit život někde jinde. Moje rodina zanechala v zelenečských dějinách silné stopy a já bych rád v jejích šlépějích pokračoval. Mám rád místní tradice, a proto se angažuji i v kulturních akcích pořádaných v Zelenči, jsem jedním z organizátorů Obecního plesu, organizuji také slavnost k začátku adventu a podzimní oslavy Mabon.